Φωτισμός εστιατορίου EL PRIVADO

Ένα πραγματικό στοίχημα για το φωτισμό και την εταιρεία μας. Το πρώην εστιατόριο “Pasional” μετονομάστηκε σε “EL PRIVADO” και μεταμορφώθηκε πραγματικά!

Σε μια εποχή που βρίθει από νυχτερινά μαγαζιά (εστιατόρια, café, μουσικές σκηνές κλπ), ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η διαφορά. Και όμως η ομάδα του ‘EL PRIVADO” τα κατάφερε…

Σκούρες επιφάνειες στους τοίχους δημιουργούν ένα υποτονικό σκηνικό που έρχεται σε αντίθεση με τους χρυσούς κλασικούς καθρέπτες. Χρυσά τραπεζομάντηλα με σκούρα καλύματα στις καρέκλες, συνδυασμένα με μινιμαλιστικά στοιχεία σε πάτωμα (μασίφ ξανθό ξύλο) και στα δομικά στοιχεία του μαγαζιού, σε βιβλιοθήκες και ερμάρια «παντρεύονται» υπέροχα.

Δύσκολη η δουλειά του φωτισμού όμως!

Σκοτεινό, θεατρικό μαγαζί,  χωρίς τη δυνατότητα των απαραίτητων για τη δουλειά μας αντανακλάσεων σε ένα χώρο εστίασης που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις ως προς το φωτισμό.

Η εμμονή, επίσης, της σχεδιαστικής ομάδας για χρήση ελάχιστων χωνευτών σποτ για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του εστιατορίου αύξησε κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος.

Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, μας δικαίωσε. Η KOSTIS Concept Lighting με την ομάδα σχεδιασμού που διαθέτει, κατασκεύασαν κατά παραγγελία, κλασικά πολύφωτα από επίχρυσο μπρούτζο και τα συνδύασαν με Murano πολυέλαιους.

Αντίστοιχες επίτοιχες απλίκες χρησιμοποιήθηκαν σε στρατηγικά σημεία του εστιατορίου, αλλού κλασικές με αμπαζούρ πάνω από τους λαμπτήρες και αλλού μοντέρνες εμμέσου φωτισμού αποφεύγοντας το ενοχλητικό φαινόμενο της θάμβωσης που συναντάμε σε αρκετούς χώρους εστίασης. Φυσικά, παντού χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες εξοικονόμισης ενέργειας LED, μειώνοντας το κόστος του λογαριασμού ρεύματος, μειώνοντας τη θερμοκρασία που εκπέμπουν οι συμβατικοί λαμπτήρες και αφήνοντας εν τέλει ένα οικολογικό απωτύπωμα.