Ανεμιστήρες οροφής: Το αντίδοτο στη ζέστη!

Διανύουμε τα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου και η ζέστη έχει φτάσει στην κορύφωση της. Όλοι ψάχνουμε τρόπους για να δροσιστούμε και σε πολλούς από εμάς δεν αρέσουν τα κλιματιστικά, καθώς ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, ή ακόμα δημιουργούν προβλήματα με αλλεργίες.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι αθόρυβοι και για τον λόγο αυτό αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική. Είναι οικολογικοί, οικονομικοί στην κατανάλωση ενέργειας και ιδανικοί για τον ύπνο, αφού δροσίζουν με τον ίδιο τον αέρα του χώρου. Έτσι μηδενίζεται η πιθανότητα να προκαλέσουν ψύξεις ή άλλες παρενέργειες.

Ιδιαίτερα για τα παιδικά δωμάτια αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη και υγιεινή επιλογή. Επίσης, οι περισσότεροι είναι φωτιστικά με ανεμιστήρα, συνεπώς με μία αγορά εξασφαλίζουμε και δροσιά και φωτισμό. Τα μοτέρ έχουν επίσης εξελιχθεί και είναι αθόρυβα.

Τα τελευταία χρόνια, δε, το design και οι σχεδίαση τους έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, κάτι που τους έχει κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς και σε επαγγελματικούς χώρους, όπως εστιατόρια – bar και ξενοδοχεία. Χρησιμοποιούνται πλέον και σε αίθριους χώρους, όπως βεράντες και πέργκολες που τα κλιματιστικά είναι πρακτικά άχρηστα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα των ανεμιστήρων οροφής είναι πως με τη ροή του αέρα απομακρύνουν τα έντομα και τα κουνούπια από το χώρο.